Citroen Yeni Konsepti 4X4 E' nin Özelliklerini Açıkladı

Citroen, Cenevre'ye hızlı girdi.
07-03-2017 09:03 - 22624 Okundu

Citroën, Cenevre Otomobil Fuarı’nda, 2017 sonunda yollara çıkarmayı planladığı kompakt SUV’sinin konsept versiyonunu C-Aircross Concept adıyla, yine 2017’nin ilk yarısında satışa sunacağı VIP Binek Van modeli SpaceTourer’ı ise “Ë” Concept isimli 4x4 versiyonu ile sergiliyor.

Citroën, yeni C3 ile başlattığı yeni model atağını Cenevre Otomobil Fuarı’da sergilediği yeni konsept araçlarla sürdürüyor. Citroën, 7 Mart tarihindeki basın günü ile kapılarını açan Cenevre Otomobil Fuarı’nda C-Aircross Concept ve SpaceTourer 4x4 “Ë” Concept araçların dünya prömiyerlerini gerçekleştirirken, Dünya Ralli Şampiyonası’na geri döndüğü aracı C3 WRC, otonom sürüş özellikli ve Citroën Advanced Comfort programıyla geliştirilen Grand C4 Picasso prototipi, EAT6 otomatik şanzımanlı C4 Cactus ile E-Mehari modellerini sergiliyor.

B sütunu olmayan C-Aircross Concept, geriye doğru açılan arka kapılarının ardında, havada asılıymış izlenimi veren ve akıllı eşya saklama alanları sunan çok konforlu koltuklara sahip. 4.15 metre uzunluğunda olan C-Aircross Concept, ilk defa tanıtılacak bir sistem olan “Share with U” uygulamasıyla otomobil içindeki tüm yolcuların dahili wifi fonksiyonu üzerinden diğer yolcularla dosya paylaşabilmesine imkan sağlıyor. Konseptte ayrıca; direksiyon simidinde yer alan sezgisel kontrol butonları, Grip Control, ConnectedCam ve “High-Tech Rear Vision” kamera sistemleri tanıtılıyor. Geleneksel aynalar yerine yerleştirilmiş yan kameralar ve tavan spoiler’ına yerleşimli üçüncü bir kameradan oluşan “High-Tech Rear Vision” teknolojisi, görüntüleri iç mekandaki ekrana aktarıyor. Sürücünün temel sürüş bilgilerini rahatça görebileceği şekilde tasarlanmış olan “head-up vision” ise kokpitin ön cama yakın bir bölgesinde yer alıyor.

Citroën’in diğer dünya prömiyeri; yakın zamanda Türkiye yollarıyla buluşacak olan VIP Binek Van SpaceTourer ile SUV tarzlarını birleştiren 4x4 “Ë” Concept. Aktif yaşayan aileler ve maceraperestlere uygun olan araç, 4 çeker sistemleri üreticisi Dangel tarafından geliştirilen dört tekerlekten çekiş sistemine sahip.

 

Yeni Kompakt SUV: C-Aircross Concept

Citroën’in kompakt SUV segmentindeki yeni aracının ön gösterimi olan C-Aircross Concept, 7 Mart’ta kapılarını açan Cenevre Otomobil Fuarı’nda sergileniyor. Citroën’in ürün stratejisinde yeni bir aşama olan C-Aircross Concept, markanın C4 Cactus ile başlayan, yeni C3 ile devam eden yeni tasarım vizyonunu daha da somutlaştırıyor. Markanın yakın geçmişte açıkladığı Citroën Advanced Comfort programı kapsamında hayata geçirilen, hem dış tasarımında hem de iç mekanında benzersiz ergonomi, konfor ve fonksiyonellik çözümleri sunmaya hazırlanan C-Aircross Concept, sade ve ferah kabininde kullanılan sıcak malzemeler ve kullanıcı dostu teknolojileriyle kompakt SUV segmentine farklı bir anlayış getiriyor.

 

İddialı bir SUV: Kendinden emin, sağlam ve şık tasarım

Citroën, C-Aircross Concept ile SUV dünyasında yeni bir akım başlatıyor. Son derece modern tasarımını sağlamlık ve enerjik hissi veren konfor detaylarıyla birleştiren C-Aircross Concept, etkileyici ama agresif olmayan bir felsefeyle şekillendirildi. 4.15 metre uzunluğunda olan C-Aircross Concept, 1.74 metre genişliği ve 1.63 metrelik yüksekliğiyle kompakt SUV segmentinde yer alıyor. Dik bir açıyla başlayan ve yüksek bir çizgide ilerleyen motor kaputu aracın güçlü ve sağlam duruşunun vurgulanmasını sağlıyor.

Citroën’in “Chevron” amblemi krom çıtalar üzerinden LED gündüz farlarına doğru uzanıyor. Kırmızı çerçeveler içine konumlandırılan ön farlar dinamik bir etki bırakıyor. Ön tamponun altından başlayarak tüm aracı çevreleyen özel kamuflaj tasarımlı gövde korumaları arka tamponlara kadar, çamurlukları da kapsayacak şekilde C-Aircross Concept’in SUV etkisini artırıyor. Ön panjur ile A ve C sütunlarında yer alan parlak siyah renk, çekici tasarımı sürdürülür kılıyor. Her türlü zemin şartında güvenle yol alabilecek bir araç olduğunu vurgulayan elmas görünümlü 18 inçlik alaşım jantlar, dış tasarımı güçlendiriyor. Geniş çamurlukları 3 boyutlu etkisiyle daha da heybetli gösteren bu jant tasarımı, aynı zamanda kapılar, ön ve arka tamponlardaki dörtgen detaylarla uyum içinde. Citroën’in Airbump teknolojisine de gönderme yapan bu tasarım detayları, markanın son dönemde yürüttüğü karakteristik tasarım dilini bir adım ileriye taşıyor.

Arka bölümde 3 farklı dalga şeklinde 3 boyutlu bir etki yaratan “Parlak Mercan Kırmızı” renkli aydınlatma grubu, jant göbeklerindeki, ön kapılardaki, C sütunundaki ve tavan çıtasındaki dinamik kırmızı renklerle de uyum içerisinde. Arka kelebek camları ve panoramik cam tavan bölümlerinde de kırmızı aydınlatmalar kullanılan C-Aircross Concept, grafik çizgilerin kullanımı sayesinde zıt tonların uyumunu da yakalıyor.

 

B sütunu yok: Arka kapılar geriye doğru açılıyor

B sütunu bulunmayan C-Aircross Concept’in arka kapıları geriye doğru açılıyor. Panoramik cam tavan ve C sütunlarına yerleştirilen kelebek camlarıyla kesintisiz bir aydınlık sağlanan kabinde Citroën Advanced Comfort programının en son yenilikleri kullanılıyor. Pürüzsüz yüzeyleri renk sıçramaları ve grafik kontrastlar ile hareketlendiren Citroën tasarımcıları, mavi ve “Parlak Mercan Kırmızı”nın kontrastıyla eğlenceli bir duruş ortaya çıkarıyorlar.

Yolcuları havada asılı duruyormuş gibi kavrayan, kalın, yumuşak dolgulu koltuklar, hem sırtlıklarında hem de oturma minderlerinin yan bölümlerindeki kapaklı eşya gözleriyle benzersiz bir konsepte sahipler. Kanepe tarzı koltuklardaki gölgeli gri ve turuncu tonlarında renk kullanımı C-Aircross Concept’in benzersiz “Renk ve Materyal” uyumuyla farklı bir stil yaratıyor.

Sezgisel kontrol düğmelerinin yer aldığı tek kollu direksiyon simidine ek olarak, kumaşla kaplanmış gösterge panosu ve tüm göstergelerin sürücünün görüş yüksekliğine yerleştirilmesini sağlayan renkli bir “head-up vision” paneli mevcut. Kokpitin ortasında yer alan 12 inçlik dokunmatik ekrandan farklı sürüş ve bilgi-eğlence sisteminin bilgileri takip edilebiliyor. Alt kısımda, ön koltuklardan arka koltuklara uzanan geniş orta konsol, kullanışlı bir saklama alanı daha sunuyor.

Açık gri ve turuncu renklerin bileşimi kullanılarak akışkan bir şerit şeklinde tasarlanan ve birçok saklama alanını da içeren ön konsol, kapı içlerine kadar uzanıyor. Turuncu renklerdeki eşya gözleri, emniyet kemerleri ve hava menfezleri kabine canlılık katıyor. Zemine hakim olan “Parlak Mercan Kırmızı” renk iç mekan atmosferini tamamlıyor ve dinamizm etkisini artırıyor.

 

High-Tech Rear Vision ile geri görüş, Grip Kontrol ile kesintisiz sürüş deneyimi

Citroën Advanced Comfort programına uygun olarak geliştirilen C-Aircross Concept, zorlu arazi koşullarında ekstra çekiş sağlayan Grip Control sistemiyle çok yönlü bir araç olduğunu gösteriyor. Sürüş kabiliyetini artırmak için tasarlanmış olan bu fonksiyon, hangi sürüş koşulunda olursa olsun, aile veya arkadaşlarla birlikte çıkılacak günlük şehir içi seyahatler veya dağ-sahil yolculuklarında dilediğiniz yere gönül rahatlığıyla gidebilmenizi sağlıyor.

Sürüş deneyimini kolaylaştırmak için direksiyon simidindeki kumandalar sezgisel yapıya sahipler. Sürücünün temel sürüş bilgilerini rahatça görebileceği şekilde tasarlanmış olan “head-up vision” kokpitin ön cama yakın bir bölgesinde yer alıyor. Geleneksel aynalar yerine yerleştirilmiş yan kameralar ve tavan spoiler’ına yerleşimli üçüncü bir kameradan oluşan “High-Tech Rear Vision” teknolojisi, görüntüleri iç mekandaki ekrana aktarıyor.

 

Bölünebilen ekran ve “Share with U”

12 inçlik merkezi bölünebilen dokunmatik ekran ön panelin estetik görünüşünü güçlendirmesi haricinde araç ile ilgili çok sayıda fonksiyonun aynı anda yönetilebilmesini de sağlıyor. Bilgi-eğlence sistemi sayesinde, ses tanıma özellikli 3D navigasyon sistemini (Citroën Connect Nav) kullanılarak yolculuk bilgilerine kolayca erişilebiliyor. Araç içindekiler dinleyecekleri müzik türünü seçebiliyorlar veya en sevdikleri filmi izleyebiliyorlar. İsteğe bağlı olarak, ekranda bir dizi konfigürasyon yapmak da mümkün: 1/3’e 2/3, 2/3’e 1/3 veya tam ekran. Bu özellikler, yolculara seyahat sırasında en az sürücü kadar aktif olabilme fırsatı sunuyor.

Kesintisiz bağlantı ile dış dünya ile sürekli etkileşim içinde olmak için, Citroën C-Aircross Concept’in orta konsolunun merkezine yerleştirilen kablosuz şarj ile akıllı telefonların şarj edilebileceği özel bir bölme tasarlandı. C-Aircross Concept ayrıca, “Share with U” adındaki yeni bir uygulamaya sahip. Bu yeni uygulama, otomobil içindeki tüm yolcular için eğlence imkanı sağlıyor. Aracın wifi fonksiyonu üzerinden işlem gören bu uygulama, herkesin medya dosyalarını (oyun, müzik ve videolar) diğer yolcularla paylaşmasını ve hep birlikte aracın keyfinin çıkartılabilmesini sağlıyor.

Yeni C3 modeli üzerinde başlatılan entegre HD kamera (Citroën ConnectedCAM ™) ile kullanım daha da kolay hale getiriliyor ve güvenli bir sürüş imkanı sunuluyor. İç dikiz aynasının hemen arkasında yer alan bu kamera, sürücünün dışarıda gördüklerini kaydediyor ve kaydedilen bu fotoğraf ve videolar basit bir tıklama ile sosyal ağlarda paylaşılabiliyor.

 

4x4 bir VIP Minibüs: SpaceTourer 4x4 Ë Concept

Citroën’in yakın bir dönemde Türkiye pazarında da lanse etmeye hazırlandığı; stil, çok yönlülük ve konforun üst düzeyde birleşimine sahip modern VIP Binek Van SpaceTourer, 2017 Cenevre Otomobil Fuarı’nda farklı bir yönünü daha, Citroën SpaceTourer 4x4 Ë Concept ile gösteriyor.

Seri üretim modelin güçlü yanlarını 4 çeker sistemleri üreticisi Dangel tarafından geliştirilmiş 4x4 sistemiyle destekleyen SpaceTourer 4x4 Ë Concept, her türlü zeminde tasarım, mutluluk ve öncü teknoloji tutkunları için muhteşem bir yol arkadaşı olacak. SpaceTourer 4x4 Ë Concept’in şık tasarımında, “Ë” adındaki ürün ve aksesuar koleksiyonunda yer alan renk ve stilleri kullanıldı.

 

Binek Van ve SUV özelliklerini birleştiren estetik ve enerjik tasarım

Estetik olarak Citroën SpaceTourer 4X4 Ë Concept, kabininde ve gövdesindeki renkler ve malzemeler konusunda ustaca bir yaklaşıma sahip. Keskin ve enerjik bir görünüşe sahip olan SpaceTourer 4x4 Ë Concept, VIP Binek Van ve SUV araçların en iyi özelliklerini bünyesinde bir araya getiriyor, her araziye uygunluk kabiliyetinin altını çiziyor.

Space Tourer 4x4 E Concept, orjinal tasarımı ve orjinal gövde boyası ile ön dikkat çekiyor. SpaceTourer 4x4 Ë Concept’in “Teknik Beyaz” renkli gövde kaplaması üzerinde “Teknik Gri” kamuflaj desenleri ayrıca bir fon oluştururken, kırmızı noktalardan oluşan süslemeler sayesinde de dinamizm duygusu vurgulanıyor. Aracın 19 inçlik koyu krom renkli jantlarındaki kırmızı detaylar gövdeyle uyum içerisinde. Ön kapılardaki 4x4 logoları, bagaj kapağında da kullanıldı. “Ë” logoları ise koyu renkli arka yan camlarda kendilerini gösteriyorlar. Ön ve arka tampon altlarındaki alüminyum korumaları, yan kapılardaki benzer detaylar ve tavan çıtaları ile arazi aracı vurgusu tamamlanıyor. SpaceTouer 4x4 Ë Concept’in en dikkat çeken aksesuarlarından bir diğeri de kar zinciri olan lastikleri.

Cenevre Otomobil Fuarı’nda sergilenen SpaceTourer 4x4 Ë Concept, modelin 4,60 metrelik toplam uzunluğa sahip, XS olarak adlandırılan kısa dingil mesafeli kompakt ve dinamik versiyon üzerinden geliştirildi. Segmentinde 9 kişilik oturma kapasitesini bu boyutlarda sunarak bir ilki gerçekleştiren bu gövde seçeneği, ayrıca 1.90 metrelik yüksekliğiyle avantajlı bir hacim sunuyor. SpaceTourer 4x4 Ë Concept’te ise, kol dayamalarına sahip bağımsız arka koltuk kullanımlarına gidilerek 2+2 kişilik bir oturma düzeni sergileniyor.

SpaceTourer modelleri XS, M ve XL olarak 3 ayrı uzunluk sunarak hem ailelerin hem de profesyonellerin ihtiyaçlarını karşılıyor. Yerden yüksekliği arttırılmış gövdesi ve Dangel’in geliştirdiği 4x4 sistemiyle bu konsept, 2 metreden alçak olan toplam yüksekliğiyle yeni maceralardan ve bilinmeyene açılan keşiflerinizden döndüğünüzde çoğu park yerine girebilmenizi sağlıyor.

 

Markanın simgelerinden “Ë” harfinden esinlenilen aksesuar programı

Yeni konsept araç, 2016 Paris Otomobil Fuarı’nda dünya lansmanı yapılan “Ë” adındaki ürün ve aksesuar koleksiyonundan ilham alınarak tasarlandı. Bu ürünler için kullanılan harf, Citroën kimliğinin temel taşını oluşturan tekil harfe atıfta bulunuyor ve bir E’nin üzerine gelen çift nokta ile telaffüz ediliyor.

SpaceTourer 4x4 Ë Concept’in sürgülü yan kapıları açılınca, her bir bileşenin şık bir şekilde yerleştirildiği sıcak bir tasarım düzenine sahip olan etkileyici derecede geniş bir kabinle karşılaşılıyor. Geniş cam tavan iki ayrı bölmeyle kapatılabiliyor. Gösterge panelinde ve kaplamalarda kişiselleştirme detayları görülüyor. Mavi, beyaz ve kırmızı renk düzenindeki iç mekanda “Ë” koleksiyonundan ilham alınan grafik ögelere yer verildi.

Citroen Advanced Comfort programı dahilinde geliştirilen iç mekanda beden ve zihin sağlığı için tam uyumlu koltuklar son derece konforlu bir karaktere sahip. Üst bölgeleri beyaz deri, altları gri alcantara kaplı koltukların her biri bağımsız hareket edebiliyor. Emniyet kemerlerinde olduğu gibi koltuklardaki şerit konturları “Ë” koleksiyonuna özel olan ince, kırmızı ve mavi ayrıntılardan oluşuyor. Segmentinde 9 kişilik oturma düzenini bu boyutlarda sunabilen tek araç olan SpaceTourer’in XS versiyonu hem aileler hem de profesyoneller için pratik çözümler sunuyor.

Segmentinde birer yenilik olan; bagaj kapağından bağımsız açılan arka cam ve her iki yanda yer alan “eller-serbest” sürgülü kapıları sayesinde SpaceTourer 4x4 Ë Concept’e iniş-binişler kolaylıkla gerçekleşiyor. Yolcular, kabin içinde farklı alanlara zekice yerleştirilmiş toplam 74 litrelik açık ve kapalı depolama alanlarına sahip. Arkada bir snowboard, hobi aksesuarları ve “Ë” koleksiyonundaki diğer ürünler için yeterli alan bulabilecekler. Konsept araçtaki dört koltuklu düzen, iki metreküplük yükleme hacmini mümkün kılıyor.

 

Dangel imzalı 4x4 sistemi ve üstün donanımlar

SpaceTourer 4x4 Ë Concept, maceracı görünüşü ve seri üretim modelden 60 mm daha yüksek olmasıyla eğlenceye adanmış yoğun yaşam bir biçimi için ideal bir yol arkadaşı. BlueHDi 150 S&S dizel motora sahip olan konsept araçta 6 ileri manuel şanzıman kullanılıyor. Dangel markasının geliştirdiği altyapı, Fransa’da istek üzerine diğer modellere de uygulanabiliyor.

Citroën SpaceTourer 4x4 Ë Concept, yeni nesil donanımları ile hayatı kolaylaştırıyor.

 

CITROËN Connect Nav: Ses tanıma veya 7 inçlik dokunmatik ekran ile kontrol edilen yeni 3D navigasyon sistemi.

Mirror Screen: Akıllı telefon uygulamalarının 7 inçlik tablette kopyalanması.

Head-up display: Sürücülerin önemli sürüş bilgilerini ön cam seviyesindeki şeffaf bir ekrandan takip ederken gözlerini yoldan ayırmaması.

Top Rear Vision: Geri görüş kamerası sayesinde tepeden 180° açıyla aracın arkasındaki alanın 7 inçlik dokunmatik ekrana yansıtılması.

Kör Nokta Takip Sistemi: Sürücünün kör noktasına bir araç girdiği zaman uyarı yapılması.

Hız sabitleyici ve trafik işaretlerini okuma: Sürücüleri hız sınırı konusunda bilgilendiren ve bu bilgilerin sürüş kontrolü ve hız sabitleyicisi ayarları için kullanılabilmesi.

Otomatik far fonksiyonu: Trafiğe bağlı olarak karanlıkta uzun ve kısa farlar arasındaki geçişlerin kontrol edilmesi.

Şeritten ayrılma ikazı sistemi: Araç sinyal kapalıyken şerit değiştirdiği zaman sürücülerin ikaz edilmesi.

Aktif Emniyet Freni: Frenleri sürücünün yerine devreye sokarak yaralanmaların azaltılması.

Çarpışma Riski İkazı: Çarpışma öncesinde sürücülerin ikaz edilmesi.

Adaptif Cruise Kontrol: Sürücülerin aracın hızını önündeki araca göre ayarlamasının sağlanması.