Mercedes Yedi Koltuklu Kompakt Modelini Duyurdu

Yeni bir Mercedes modeli ile tanışacağız.
15-03-2018 13:37 - 15356 Okundu

Mercedes kısa bir süre önce yeni A-Serisi'ni tanıttı.Şimdi de birkaç yıl içinde gelecek yeni modellerin bilgilerini bizlerle paylaşmaya başladı.

A-Serisi sedan, GLB ve CLA dahil olmak üzere önümüzdeki yıllarda yollara çıkacak modelleri şimdiden gördük.2012 yılından beri satışlarının %50 düştüğü B serisi de üretimeye devam edecek. Pazarlama müdür B Serisi’ nin "önemli ve gelecek vadeden bir segmentte" olduğunu söyledi.

Seeger, şirketin yeni yolduklu kompakt bir model satışa sunacağını da söyledi.Yen kişilik modelin BMW 2 Serisi Gran Tourer ile mi rekabet edeceğini ya da yeni bir crossover mı olacağının sorularına cevap vermedi.Ancak çoğu kişi yeni modelin GLB’ nin yedi kişilik bir versiyon olacağını söylüyor.

Yedi kişilik model ne olursa olsun, Mercedes-Benz'in dokuz kompakt modelinden biri olacak.Şirket ayrıca henüz A SERİSİ sedan ve hatchback modellerini, makyajlı CLA modelini ve yeni GLA modelini de tanıtmadı.Ayrıca yeni B sınıfı ve GLB modelleri ile de yakında tanışacağız.

Pazarlama müdürü aynı zamanda S Sınıfı’ nın 3. seviye yarı otonom sürüş sistemini sunacak ilk Mercedes modeli olacağını da doğruladı.

Dizel araçların yanında 2025 yılına kadar modellerin %25’ nin elektrikleneceğini de belirten Seeger, full elektrik, 48 volt hibrit, benzinli ve dizel motor seçeneklerinin satışta olacağını söyledi.