2019 Araç Vergi Ödemelerinizi Geciktirmeyin!

Araç vergilerinizi yatırmayı unutmayın.

Gözünüz gibi baktığınız  arabanız için bazı bedelleri de göz önüne almamız gerekiyor. Bu bedellerden biri de yılda iki kez motorlu taşıtlar vergisi olarak karşımıza çıkıyor.

 

Günlük rutin işler ve ödemeler arasında unutmamanız gereken bir gider kalemi olan araç vergi ödemeleri, Ocak ve Temmuz ayları bitimine kadar olmak üzere yılda 2 kere, bulunan ilin vergi dairesine ya da anlaşmalı bankalara yapabilirsiniz.

 

Vergi tutarının belirlenmesinde aracın cinsi, model yılı ve motor gücü önemli rol oynayan etkenlerdir. 2019 yılı motorlu taşıt vergisi ödemesinin ilk taksitini 1 Ocak 2019 -31 Ocak 2019 tarihleri arasında, ikinci taksit ödemesini ise 1 Temmuz 2019 - 31 Temmuz 2019 tarihleri arasında ödeyebilirsiniz.

 

Motorlu taşıtınızla alakalı tüm MTV ücret sorgulamaları ve hesaplaması için Gelir İdaresi Başkanlığı gib.gov.tr sayfasını kullanabilirsiniz. Kredi Kartı ile Ödeme adımında sizden plaka, T.C. kimlik numarası veya vergi kimlik numarası ile tescil tarihi bilgileri istenecektir. Bu bilgileri eksiksiz doldurduğunuzda güncel borç hesaplama işlemlerinizi tamamlayıp MTV borcunuzu görebilir ve dilerseniz Garanti Bonus Bankası kredi kartınız ile ödeme yaparak taksit fırsatlarından yararlanabilirsiniz.

 

İstenilen bilgileri girip güncel borcunuzu sorguladıktan sonra, ödeme seçeneklerinden Mobil Ödeme altında GarantiPay'i seçerek kart bilgilerinizi girmeye gerek kalmadan sadece telefon numaranız ya da T.C kimlik numarası bilgilerinizi kullanarak ücretsiz 3 taksit fırsatını değerlendirebilirsiniz.

 

03 Ocak 2019 - 31 Ocak 2019 tarihleri arasında geçerli olan bu kampanya ile ödeme seçeneklerinden kredi kartını seçip kart bilgilerinizi girerek ödeme yaptığınızda ise size ücretsiz 2 taksit fırsatı sunulacaktır. BonusFlaş üzerinden ise ödemeler menüsünde göreceğiniz Motorlu Taşıtlar Vergisi ödeme adımından plaka bilgisini girerek, seçeceğiniz kart ile MTV borç ödeme işleminizi hızlı ve güvenli bir şekilde gerçekleştirebilirsiniz.

 

Bu şekilde araç vergisi ödemenizi uygun koşullarda ve daha uzun vadede ödeyebileceğiniz için zorluk yaşamaz, bütçenizi sıkıntıya sokmamış olursunuz.

 

Kampanyaya katılım gerekmiyor, ücretsiz olarak hemen faydalanabilirsiniz. Kampanya şartları hakkında detaylı bilgi almak aracınızın vergisini taksitlendirmek için MTV Kampanyaları adresini ziyaret edebilirsiniz.

 

Motorlu Taşıtlar Vergisi (MTV) ödemesini vergi dairelerinden, Gelir İdaresi internet sayfasından online olarak ya da anlaşmalı bankalardan gerçekleştirebilirsiniz.

Bir otomobil tutkunu olarak taşıt vergi ödemelerini aksatmamak oldukça önemlidir.  'Son günü geçse bile nasılsa ben daha sonra öderim' diyerek araç vergi ödemelerinizi geciktirdiğiniz takdirde gecikmenin yaşandığı her ay için ise yüzde 1.4 oranında gecikme faizi ödersiniz.  Bunları yaşamamak adına araç vergi ödeme tarihlerini takip etmeniz önemlidir.  Bu fırsattan yararlanmak için, son tarih olan 31 Ocak 2019'ı beklemeyin.