2019 Cupra Ateca' nın Özellikleri Açıklandı

Seat' ın alt markası Cupra, yeni modelini satışa sundu.
21-10-2018 20:46 - 19333 Okundu

Geçtiğimiz seneye kadar Seat' ın performans ailesi olarak bilinen Cupra, artık alt bir marka olarak hayatına devam ediyor.Markanın satışa sunulan ilk modeli de Cupra Ateca oldu.

Seat Ateca' nın performanslı versiyonu olan bu model, 2.0 TSI ünite ile satışa çıktı. Golf R 'da kullanılan bir ünite olan 2.0 TSI, 300 hp güç üretebiliyor. Bir suv modeli  olarak bu değerin bir bir motor gücü olduğunu söyleyebiliriz.

İngiltere'de 36 bin Sterlin'den başlayan fiyatlar ile satışa sunulan model, Türkiye'de yaklatık 270 bin TL fiyata denk geliyor.Ancak vergiler ile fiyat iki katına yakın bir etikete yüksekliyor.Bu nedenle Cupra Ateca' yı Türkiye'de görme ihtimalimiz oldukça zor diyebiliriz.

TASARIM

19 inçlik jantlar, 4 çıkışlı egzoz sistemi, kaputta Cupra amblemi gibi detaylar ile spor bir suv modeli tasarımı elde edilmiş. Sportif tasarım piano black malzemeler, alüminyum pedallar ve Alcatara koltuklar ile kabinde de devam ediyor.

TEKNİK ÖZELLİKLERİ

2.0 TSI motoru ile 300 hp gücünde olan 2019 Cupra Ateca, 0-100 km/s hız 5.2 saniyede ulaşabiliyor. 7 ileri otomatik şanzıman ile kombine edilen araç, 4 tekerlekten çekiş sistemi ile de donatıldı.Aracın maksimum hızı ise 246 km/s.

ÖZELLİKLER

Anahtarsız giriş ve çalıştırma, 8 inç’lik dokunmatik bilgi eğlence ekranı, kablosuz telefon şarj gibi özellikler standart olarak veriliyor.İsteğe göre ise 20 inç jantlar, Brembo frenler, panoramik cam tavan gibi özellikler ile de yeni Cupra Ateca donatılabiliyor.