2019 Ford Explorer ST Özellikleri Açıklandı

Yeni model Detroit Otomobil Fuarı' nın en çok dikkat çekenlerinden birisi.
15-01-2019 11:39 - 16727 Okundu

Amerika'da yüksek satış rakamlarına ulaşan Ford Explorer, 2019 model yılı için yeni yüzü ile geldi.Birkaç gün önce standart versiyonu ile tanıtılan model, fuarda ST versiyonu ile karşımızda.Performanslı bir versiyon olan 2019 Ford Explorer ST, standart modele göre daha yüksek beygir gücü ve daha fazla özellik sunuyor.

Kaputunun altında 3.0 litrelik V6 ünite ile gelen 2019 Ford Explorer ST, 240 km/s hıza kadar çıkabiliyor. 10 ileri otomatik şanzımanile gelen model, 4 tekerlekten çekiş sistemini de standart olarak sunuyor. Önümüzdeki birkaç yıl içinde arkadan itişli bir ST versiyon da gelebilir. ST Street ve ST Track adı verilen iki paket ile satışa sunulacak olan model, 21 inçlik jantlara, daha iyi bir fren sistemin ve kırmızı fren kaliperlerine sahip.

Standart Explorer' a göre biraz daha karizmatik bir tasarıma sahip olan 2019 Ford Explorer ST, siyah ön ızgarası, bagaj üzerindeki siyah çıtası ve siyah tavan rayları ile dikkat çekiyor. Ayrıca siyah renk jantlarda da kullanılmış.Aracın 4 çıkışlı egzoz sistemine de sahip olduğunu belirtelim.

Kabinde ise 12.3 inçlik dijital gösterge paneli yer alıyor. Ayrıca düz tabanlı direksiyon simidi, özel ST paspaslar, sarmalayan koltuklar ve aktif park sistemi kabindeki diğer tasarım özellikleri.