2019 Hyundai Nexo Özellikleri Belli Oluyor

Yeni modelin Avrupa’da satışa sunulup sunulmayacağı henüz bilinmiyor.
10-10-2018 09:20 - 17576 Okundu

Hyundai, önümüzdeki aylarda 2019 Hyundai Nexo’ nun satışlarına başlayacak. Tucson Fuel Cell teknolojisi kullanan yeni model, daha gelişmiş teknoloji ve daha farklı bir tasarıma sahip.

Blue ve Limited adı verilen 2 farklı donanım ile satışa sunulacak olan model, 17 inçlik jantlar üzerinde yola tekerlek basacak.Ayrıca sunroof ve uzaktan akıllı park yardımı gibi özelliklerin de olduğu doğrulandı.

Diğer özellikler arasında ısıtmalı / havalandırmalı ön koltuklar, kablosuz akıllı telefon şarj cihazı ve Android Auto ve Apple CarPlay bağlantılı 12,3 inçlik bilgi-eğlence sistemi bulunmaktadır.Ayrıca Krell premium ses sistemi de satın alınabilecek.

Büyük haber ise 161 hp güç ve 394 nm tork üreten yakıt hücresi ünitesi kullanması denebilir.Yeni crossover, 0-100 km/s hıza 9,5 saniyede ulaşabiliyor.

Blue donanım paketinde 611 km menzil mesafesi elde edilebiliyor. Limited versiyonda ise 569 km menzil mesafesi tam dolu batarya ile gidilebiliyor.

Çoğu yeni araçta olduğu gibi, Nexo, ileri çarpışma önleme sistemi,sürücü ikaz sistemi, uzaktan park yardımı, kör nokta uyarı sistemi gibi özellikler ile de donatıldı.

Yeni modeli rakiplerinden farklı olarak aynı şerit üzerinde 144 km/s hıza kadar sabitleme yapabiliyor.Ayrıca kör nokta uyarı sisteminde, araç aracın kör noktalarında herhangi bir tehlike görürse, araç kendi kendini yönlendirebiliyor.