2019 VW Polo Sedan GTI Özellikleri Açıklandı

Yeni model, Brezilya'da düzenlenen otomobil fuarında tanıtıldı.
08-11-2018 12:41 - 22449 Okundu

Volkswagen, Sao Paulo'da düzenlenen otomobil fuarında yeni bir araç tanıttı. Virtus GTS adı verilen konsept, Polo sedanın GTI versiyonu olarak gösteriliyor.Bu fuarda yeni Tarok konseptini de tanıtan Alman marka, böylece ikinci konseptini de tanıtmış oldu.POLO GTI' ın sedan versiyonu olan bu konsept, tasarım olarak da farklı bir araç değil.

Yeni Virtus GTS, büyük ihtimalle yakın zamanda seri üretime girecek. Tasarım olarak Polo' nun aynısı olan Virtus GTS, kaputunun altında alışık olmadığımız bir motora sahip. Normalde Polo GTI, 2.0 litrelik ünite kullanıyordu ve 200 hp güç ile 320 nm tork üretiyordu. Virtus GTS ise 1.5 TSI ünite ile geldi.Aracın gücü ise 150 hp ve 250 nm tork üretebiliyor.Yeni konseptin vites seçeneği ise 6 ileri manuel.

Donanım özellikleri arasıında 8 inçlik bilgi-eğlence ekranı,  geri görüş kamerası, dijital gösterge paneli  gibi özellikler yer alıyor.

Yeni modelin, Türkiye'de satışa sunulması beklenmiyor.Güney Amerika'da satışa sunulacak olan model, bir ihtimal Avrupa pazarında da satışa sunulabilir.