2020 Honda Urban EV Testleri Başladı

Honda, yeni elektrikli modeli için testlere başladı.
23-11-2018 08:38 - 20263 Okundu

Frankfurt Otomobil Fuarı'nda Urban EV konsepti adı altında tanıtılan yeni elektrikli aracın üretim versiyonu için yol testleri başladı. Tasarım olarak retro çizgilere sahip olan model,  geçmişi gelecek ile birleştiriyor. Honda, yeni modelini sadece bazı pazarlarda piyasaya sürecek.

Urban EV adı verilen yeni elektrikli model ilk defa casus kameralar tarafından görüntülendi. Sempatik bir görünüme sahip olan araç, elektrikli bir küçük hatchbackten beklenen herşeyi sunacak gibi duruyor. İki arka kapısı bulunan modelin kapı kolları ise C sütununun yanında gizlenmiş.

Arka kapıları devreye almak için ön kapıların boyutunu küçülten Honda, konseptte karşılıklı kapı tasarımı kullanmıştı. Yine konseptte gördüğümüz gömmeli kapı kolları, üretim versiyonunda konumlarını değiştirmiş.

Yan aynalar yerine kamera kullanmayı tercih eden Honda, yeni modellerinde bu teknolojiye yer verecek gibi duruyor.Ancak Honda bu sistemi opsiyon dahilinde veriyor olabilir.

Ön bölüm konsept ile benzer bir tasarıma sahip. Arka bölümde ise far takımları üzerinde birtakım değişiklikler yapılmış.