2020 Renault Captur Alınır mı? Yorum-Değerlendirme, Test Sürüşü, Fiyat Ne Olur?
Yeni Captur tasarımı ve teknolojisi ile dikkat çekiyor.Renault, crossover ile hatchback segmentleri arasındaki ilişkiyi iyi bir şekilde harmanladığı Captur modelini Türkiye’deki showroomlarına getirmeye hazırlanıyor.. 2013 yılından beri yollarda olan model, 2020 model yılı için kabuk değiştirdi.
Yakın rakiplerinden Nissan Juke’a göre 2019 yılında 5’te 1 oranında daha fazla satan Captur, kendi sınıfının da en çok satan modellerinden birisi. Hem tasarımı hem de ticari başarısı ile göz önünde olan model, Türkiye’de de en çok tercih edilen modellerden birisi.
Clio ile kardeş olan model, yeni bir platform üzerinde geliştirildi. Selefine göre biraz daha büyük ve daha şık bir tasarıma sahip. Diğer Renault modellerinde de gördüğümüz ön yüzü Captur modelinde de görüyoruz. Ancak crossover yapısı biraz daha tercih edilebilir kılıyor bu modeli.
ÖZELLİKLER
Yeni Captur’ un uzunluğu 110 mm arttırıldı. Böylece diz mesafesi ve baş boşluğu biraz daha arttırılmış oldu.Otomobil, kullanışlı bir kaydırılma özelliğine sahip arka koltuğa sahip. Bu koltuk öne çekildiğinde bagaj alanı 536 litreye kadar yükseliyor.
Kabin mimarisi ve bileşenlerinin çoğu yeni Clio ile aynı. Ancak bunu tabiki de eleştirmiyoruz.Yumuşak dokunuşlu pervazlar, kendi sınıfındaki araçlar ile neredeyse aynı kaliteye sahip. Kokpitte ise klas bir görünüm sizleri bekliyor.
Teknoloji ise eski Captur modeline göre çağ atlamış diyebiliriz. Orta konsolda 9.3 inçlik dokunmatik bilgi-eğlence ekranı ve 10 inçlik dijital gösterge paneli ilk dikkat çeken farklar arasında. Sürücü destek sistemleri de oldukça fazla.Bu sistemler arasında otonom acil frenleme sistemi, şerit takip sistemi, hız sabitleme sistemi, park destek sistemi, seviye 2 otonom sürüş bulunuyor.
Çok fazla motor seçeneğinin bulunması, rakipleri arasında ihtiyacınıza uygun bir motor bulma olasılığını yükseltiyor. İki dizel ve üç benzinli ünite seçenekler arasında yer alıyor. İlerleyen dönemde hibrit motor seçeneği de yelpazeye eklenecek.
Avrupa’da 1.3 litrelik TCE’ nin yanında 1.0 litrelik TCE motor seçeneği de bulunuyor. Turbo olan bu ünite, düşük hacmine göre performanslı bir motor. Sınıfının en ucuz seçeneği olduğu düşünülürse, bu motor tercih edilebilir.
5 ileri manuel vites, geçişlerde biraz durgun olmasına rağmen düşük viteslerde kullanılabilir bir performans sağlıyor. Sonuç olarak bu motor ile performans düşünülmeyeceği için idare eder denilebilir.
Direksiyonun verdiği hissiyat ve elde edilen sürüş, sürücüye güven veriyor denebilir. Ancak yüksek hızlarda yapılan sürüşlerde aracın sallandığı hissedilebiliyor. Bu nedenle pişman olma olasılığını biraz arttırıyor.
2020 CAPTUR ALINIR MI?
Eğer aracınızda çift kavramalaı bir şanzıman veya plug-in hibrit sistemi istiyorsanız Captur sizin için uygun bir model olmayabilir. Biraz daha basit ve ucuz bir model isteyenler için ise tercihler arasında yer alabilir.İkinci sınıf bir sürüş kalitesine sahip olduğu için rakiplerini malesef yakalayamıyor.
Biraz daha açık konuşmak gerekirse, 2020 Captur en büyük crossover olmasa da, en iyi kullanım ve rahatlığı sunmasa da rakiplerinin kalitesinden çok da uzak değil. Dinamiklik, iç kalite, çok yönlülük, tasarımın cazibesi Captur’ u tercih edilebilir etmenler olarak öne çıkartıyor.
Renault Captur’ un rakipleri arasında, Peugeot 2008, Nissan Juke, Toyota CHR, Fiat 500X, gibi modeller bulunuyor.
FİYATLAR
Yeni modelin Türkiye fiyatları henüz belli değil.Ancak Clio modeli üzerinden giderken, 2020 Captur' un fiyatlarını üç aşağı beş yukarı tahmin edebiliyoruz. Clio modelinin başlangıç fiyatı 113 bin TL. Yeni Captur' un başlangıç fiyatı ise tahminen 120 bin TL civarlarında olacaktır.