2020 Skoda Kamiq GT' nin Özellikleri Açıklandı

Maalesef bu model sadece Çin' e özel olarak üretildi.
08-07-2019 10:23 - 18455 Okundu

Bu sene başlarında tanıtılan Vision GT konseptinin üretim versiyonu Kamiq GT örtüsünü kaldırdı.

Skoda' nın Çin pazarına özel olarak ürettiği modeli Kamiq' in GT versiyonu da tanıtıldı. Skoda' nın beşinci SUV modeli olan Kamiq, Kodiaq GT' ye benzeyen bir coupe crossover olarak yollara çıkacak. Kısacası Vision GT konsepti Kamiq GT olarak üretim versiyonuna dönüşecek.

PQ34 platformu üzerinde geliştirilen Kamiq GT , uygun fiyatlı bir suv olarak gösteriliyor.Konseptine nazaran daha belirgin bir tasarım ile gelen 2020 Kamiq GT , tasarımında Scala ve diğer Skoda modellerinden ilham alıyor.Özellikle farlar ve stop lambalarında bu modellerden esinlenildiği görülüyor.

Eğimli tavan çizigis, genişletilmiş jantlar, büyük tekerlek kemerleri, çift renki tekerlekler ve büyük ön ızgara ile arkadaki büyük difüzör aracın sportif tasaırm unsurları arasında yer alıyor.Diğer zarif dokunuşlar arasında açılır kapı kolları, siyah tavan ve dış kısımda saten alüminyum kaplama yer alıyor. 

İç tasarım görselleri ise henüz paylaşılmadı. Ancak Kamiq modelinden çok da farklı olmayacaktır. 

MOTOR ÖZELLİKLERİ

Yeni Kamiq GT' nin kaputunun altında 1.5 litrelik dört silindirli benzinli ünite yer alacak. Bu ünite 109 hp gücünde olacak ve 150 nm tork üretebilecek.Şanzıman  teknolojisinde ise otomatik vites yer alıyor.