2024 Renault Scenic E-Tech 4 Eylül'deki Tanıtımı Öncesi Yüzünü Gösterdi

Renault, elektrikli çağa hızla uyum sağlıyor.

Renault, Münih'teki IAA Mobilite Fuarı'nda sergileyeceği ürün gamını açıkladı; en dikkat çekici ürün ise tamamen elektrikli Scenic E-Tech. Aile taşıyıcısının beşinci nesli 4 Eylül'de görücüye çıkacak ve onu 5 Eylül'de Grand Kangoo minivan takip edecek.

2024 Renault Scenic E-Tech, karanlık bir teaser ile ortaya çıktı ve bölünmüş LED farlara ve özel desenli kapalı bir ızgaraya sahip yüzünü ortaya çıkardı. Scenic E-Tech'i daha önce minimum kamuflajla görmüştük, bu nedenle teaser bizi şaşırtmadı. Model, seleflerinin minivan siluetlerinden saparak daha modern bir crossover duruşu benimseyecek ve 4.490 mm   uzunluğuyla beş kişilik geniş bir kabine olanak tanıyacak.

Renault, Scenic E-Tech'in "markanın yeni sürdürülebilir kalkınma stratejisini somutlaştıran ilk üretim otomobili olacağını söylüyor.

Scenic E-Tech'in CMF-EV mimarisi üzerinde yükselmesi ve Renault'nun EV serisinde kendisini daha küçük Megane E-Tech'in üzerinde konumlandırması bekleniyor. Scenic E-Tech'in, yalnızca FWD önerisi olan ikincisinin aksine, yakından ilgili Nissan Ariya'da olduğu gibi 389 hp (290 kW / 394 PS) güç üreten çift elektrikli motor AWD kurulumuyla sunulacağı bildiriliyor.