2026 BMW i3 Sedan: Elektrikli 3 Serisi Hakkında Bildiklerimiz

BMW, Neue Klasse platformunun lansmanı ile geleceğini şekillendirmeye devam ediyor.
24-06-2024 03:00 - 293 Okundu

Bu özel elektrikli platform, şirketin elektrikli ve dijital mobiliteye yönelik stratejik değişimini somutlaştırıyor. Bu çabaya öncülük eden Vision Neue Klasse sedan ve X SUV konseptlerinin üretim versiyonları, sırasıyla 2026 ve 2025 yıllarında piyasaya sürüldüklerinde i3 ve iX3 adlarını alacak.

Yeni Bir Temel Üzerine İnşa Ediliyor

İsmini ilginç i3 elektrikli hatchback ile paylaşmasına rağmen yeni i3, BMW'nin yakın zamanda tanıtılan Neue Klasse platformunu kullanan farklı bir model olarak gelecek.  Yeni i3, iX3, iX4 ve iX5 SUV'ları içeren bir serinin parçası olacak ve otomobil üreticisinin elektrifikasyon stratejisinde önemli bir adımı işaret edecek. 

Vision Neue Klasse konseptiyle ön gösterimi yapılan i3, diğer Neue Klasse modellerine benzeyen çarpıcı bir estetiğe sahipken, kendine özgü tasarım unsurlarını da koruyor. Yeni modellerin hızlı bir şekilde birbirini takip etmesi, tasarım dilinin ilk modelden (iX3) yeni nesil otomobillerin sonuncusu piyasaya sürülene kadar taze görüneceği anlamına geliyor.

BMW'nin tasarım ekibi, ikonik böbrek ızgarası ve C sütunu Hofmeister kıvrımını vurgulayarak basitleştirilmiş hatlara ve çarpıcı yüzeylere odaklandı. Yeni i3, köpekbalığı burunlu bir ön panjura, BMW Motorsport'un geçmişini anımsatan 21 inç jantlara, şık bir çift kanatlı kaputa, çift LED farlara ve keskin alt havalandırma deliklerine sahip olacak.

Giriş seviyesi modellerin 300 beygir gücüyle başlaması ve 270 kilowatt'a kadar yüksek şarj hızları ve çift yönlü şarj özellikleri sağlayan 800 voltluk bir sistem kullanması bekleniyor. Bu kombinasyon 800 kilometreden fazla bir sürüş menzili sağlayacaktır.


i3'ün 2026'da tanıtılması bekleniyor. Yüksek performanslı iM3'ün ise 2027'de geleceği tahmin ediliyor.Başlıca rakipler arasında Audi A4 EV, Tesla Model 3 ve Mercedes-Benz C-Class EV yer alıyor.