Ağustos 2018 0 Araç Kampanyaları

2018' in ikinci yarısında otomobil satışları düşmeye başladı. Artan vergiler ve maddi krizin etkileri otomobil satışlarını da olumsuz etkiliyor.
02-08-2018 14:06 - 20064 Okundu

Yaz mevsiminin gelmesi ile otomobil satışları doğrudan düşüyor.Ancak otomobil markaları yeni otomobillerini Ağustos ayına özel kampanyalarla satışa sunuyor. Peşinatlı sıfır faizli kredi destekleri, hurda indirimi ve diğer kampanyalar sizleri bekliyor. Yıl başı kampanyalarının bittiği sektörde şuan sene sonu kampanyaları başlıyor.

Sene başından beri kampanyalarını son hız devam ettiren markalar, Ağustos ayında da özel kampanyalar üretmeye başladı.Satışlarını daha da arttırmak isteyen markaşar, 2018 yılında birbirinden cazip kampanyalar ile müşterileri showroomlara çekmeyi başardı.Peşin fiyatına sıfır faizli finansman desteği, şimdi al 1 sene sonra öde gibi farklı kampanyalar ekonomide de büyük bir rol oynuyor.

Sıfır araç kampanyalarında takas desteği, düşük faizli kredi, sabit döviz kuru, ÖTV desteği gibi seçenekler bulunuyor.2018 Ağustos ayı fiyat listelerini de açıklayan otomobil firmaları, Ağustos ayında ÖTV indirimi, takas desteği, döviz kuru sabitleme gibi cazip fırsatlar sunuyor.Artan fiyatları müşteriye yansıtmamaya çalışan markalar, Ağustos kampanyaları ile satışlarını da arttırmak istiyor.

Türkiye'de vergi oranlarının yüksek olması, otomobil satışlarının da düşmesine neden oluyot.Temmuz ayında %38 oranında düşen satışlar, bakalım ağustos kampanyaları ile artış gösterecek mi.Ancak ikinci el araçların fiyatlarının yüksek olması, 0 araçlara olan ilgiyi de canlı tutuyor.Bu nedenle otomobil markaları için Türkiye cazip bir pazar olarak görülüyor.

2018 yılındaki çoğu kampanyada müşteriler için kredi paketleri ve uygun faizli finansman destekleri ile uzun vade seçenekleri hazırlıyor. Bazı markalar ise faizsiz kredi kullandırıyor.