Alman Hükümetinden 1 Milyar Euro' luk Yatırım

Almanya, elektrikli araçlar için 1 milyar Euro' luk yatırım yapma kararı aldı.
14-11-2018 10:53 - 22390 Okundu

Önümüzdeki yıllar artık elektrikli araçların dönemi olacak.Bu nedenle devletler de bu değişime hızlıca ayak uydurmak istiyorlar.Ayrıca sektörde iyiler arasında yer alarak gelirlerini de arttırmayı hedefliyorlar.İşte bu nedenlerden dolayı Almanya Hükümeti, elektrikli araçlara 1 milyar Euro' luk yatırım yapma kararı aldı.

Elektrikli araçlara batarya geliştirmek ve katı hal bataryaları için Ar-GE faliyetleri gerçekleştirmek isteyen bir konsorsiyumu destekleme kararı alan Almanya, bu kararı Asya'dan gelen elektirkli araç bataryalar tedarikçilerine olan bağımlılığı azaltmak için aldı.

Ayrıca otomotiv markalarının içten yanmalı motorları üretimine yavaş yavaş sonlandırması da Alman hükümetini böyle bir teşviğe yönlendirmiş.Yakın zamanda büyük bir batarya fabrikası kurmak için de çalışmalar yapan Almanya, VARTA Microbattery, Ford-Werke GmhB ve kimya devi BASF gibi şirketler ile birlikte bu planlamayı yapacak.

Bakalım bu desteklerle Avrupa markaları,  LG Chem, Samsung SDI ve Contemporary Amperex Technology gibi şirketleri geçebilecek mi.