Aston Martin DB11 Özellikleri ve Türkiye Geliş Zamanı 2016-04-02

Aston Martin DB1, Eylül ayında Türkiye'ye giriş yapıyor.
02-05-2016 07:44 - 13551 Okundu

Göz kamaştıran yeni Aston Martin DB11, 86. Uluslararası Cenevre Otomobil Fuarı’nda görücüye çıkmasıyla birlikte yoğun bir ilgiyle karşılandı. Türkiye’den de rekor ön sipariş talebi alan Aston Martin DB11, 21. yüzyılın gelecek çizgilerini GT tasarımıyla bir arada sunuyor. 2016 Eylül ayında Aston Martin Türkiye distribütörü D&D Motorlu Araçlar tarafından teslim edilecek olan DB11 modeli, öncü aerodinamiğiyle, canlı ve ayrıcalıklı bir tasarım anlayışını gözler önüne seriyor.

600 BHP ve 700 Nm’lik torku, DB11’i bugüne kadar üretilen en güçlü DB modeli olurken, 320 km’lik maksimum hız ve 0-100 hızlanmasını ise 3,9 saniyede tamamlıyor. Akıllı yokuş aktivasyonu ve start-stop teknolojisi sayesinde bu güç, büyük ölçüde geliştirilen verimlilikle destekleniyor.

DB11, kendine has zarif tasarımı ve yeni çift turbolu V12 motorunun muazzam performansından yararlanmak için, DB11’in şasisi, süspansiyonu, direksiyon sistemi ve elektroniği yeniden ele alındı ve yeni temel teknolojiler kullanıldı. GT, Sport ve Sport Plus adlı çoklu dinamik sürücü modları, motor tepkisini ilerici bir anlayışla yoğunlaştırıyor. 8 vitesli otomatik ZF şanzımanı, yeni elektrikli direksiyon sistemi ve fren esnasında Tork Yönlendirme teknolojisiyle daha yüksek çeviklik sunarken adapte edilebilir sönümleme teknolojisini de güçlendirdi.

Karakteristik LED ön farlar ve ünlü Aston Martin ızgarasının vurgulu hatları bunların en önemlileri arasında yer alıyor. A sütunundan C sütununa kesintisiz ilerleyen tavan kaplamaları sayesinde profili de aynı şekilde göz alıyor. Sade hatları arkaya doğru devam ediyor ve cesurca tasarlanmış arka farlarla yumuşak bir biçimde biraraya gelen eğimli bagaj kapağı yeni ve belirgin bir grafik oluşturuyor.

Yenilikçi aerodinamik yapısı, kasa üzerinde hava akışını zekice ileterek estetik devrimde üzerine düşeni yaparak, DB11’in düzenli yüzeylerini korurken aracın sarsılmazlığına katkı sağlıyor. Tekerlek kemerinin içindeki yüksek basınçlı havayı, yeniden tasarlanan gizli bir hava deliğiyle dışarı atan solungaç görünümlü “Curlicue” kıvrım sayesinde öndeki yük azalıyor. Aynı zamanda, C sütununun bağlantı noktasında yer alan gizli hava girişleriyle beslenen güçlü hava freni Aston Martin AeroBladeTM de arkadaki yükü azaltıyor.