BMW Vision iNext Konsept Özellikleri Açıklandı

BMW, yeni konseptinin örtüsünü kaldırdı.
28-11-2018 14:20 - 16615 Okundu

Los Angeles Fuarı’ nı ziyaret edenler BMW’ nin yeni teknolojilerini ve yeni tasarım dilini daha yakından inceleme şansı buluyor.Crossover olarak gelen yeni konsept, farklı tasarımı ile dikkat çekiyor.

2021 yılında üretime girecek olan bu konsept,  hem otonom sürüş teknolojisine sahip olacak hem de elektrikli motor ile yollara çıkacak.Konsept, X5 modeline benziyor ancak daha fazla iç alan sunuyor.Bunu ise elektrik teknolojisine sahip olduğu için başarıyor.

Elektrikli güç aktarma sistemi ön ve arkaya monte edilmiş motorların yanı sıra tabanın altındaki bir akü tepsisi ile birlikte geliyor. BMW, Vision iNext'in yaklaşık 4 saniyede 100 km/s hıza ulaşabildiğini ve 611 km' lik yolu tek bir şarj ile gidebildiğini açıkladı.

Bu son BMW konseptinin ana görsel özelliği büyük boyutlu böbrek ızgarası denebilir.Aslında bu bir ızgara değil, otonom sistem için sensörler barındıran bir panel.İç tasarım ise minimalist bir yaklaşımla şekillenmiş.Kısacası ahşap, kumaş ve metalin dijital ekranlarla karıştırılmış hali diyebiliriz.

Boost ve Ease adı verilen iki sürüş modu bulunuyor.Boost sürüş modunda, sürücünün kendisi aracı kullanabiliyor.Ease sürüş modunda ise direksiyon simidi saklıyor ve kendi kendine gidiyor.

BMW, Vision iNext'i 2021'den başlayarak Dingolfing fabrikasında üretmeyi planlıyor.Yeni modelin markanın teknolojik amiral gemisi olacağı ve "sürüş keyfinde yeni bir dönem"  açacağı belirtiliyor.