BMW Z4 Otomatik Vites İle Geliyor

Manuel vites seçeneği ise listede yok.
19-09-2018 07:48 - 16931 Okundu

Spor otomobil segmentine yeni modeller eklenmeye devam ediyor. Fakat 2000lerin başlarında üretilen spor araçlarda manuel vites seçenekleri oldukça fazlaydı.Son yıllarda ise artık manuel vitesler yerini otomatik vites seçeneğine bırakmaya başladı. BMW' de yeni Z4 modelinde manuel vites yerine artık otomatik vites kullanmaya başladı.

Kumaş tavanlı yeni Z4' ün manuel vites kullanmamasının bazı nedenleri bulunuyor.Bunlar arasında en dikkat çeken iki sebep ise şu şekilde. Birinci neden spor otomobil tercih edenlerin artık otomatik vites ile bu araçları kullanmak istemesi. BMW' de bu nedenden dolayı manuel vitesli Z4' ü ürün skalasına eklemed.İkinci neden ise spor otomobillerin satışlarının eskisi kadar iyi olmaması.

Z4 M versiyonunda da manuel vites seçeneği yer almayacak.Belki ilerleyen dönemde talebe göre manuel vites seçeneği düşünülebilir ancak şuan için  mecburen otomatik vites ile idare etmemiz gerekiyor.

Z4 M40i versiyonunda 3.0 litrelik ünite kullanılacak ve yaklaşık 355 hp gücünde olacak. Aracın silindir sayısı ise 6 olacak.