Geely' den Elektrikli Sedan Geliyor

Çinli marka, elektrikli araç sınıfına giriş yapıyor.
21-01-2019 09:37 - 20481 Okundu

Çinli otomotiv markası Geely, coupe suv modelinden sonra elektrikli sedan modelinin de tanıtım kampanyasına başladı.Elektrikli araç sınıfına bu model ile giriş yapacak olan Geely, büyük ihtimalle yeni modellerinin tümünde artık elektrikli motorlar kullanacak gibi duruyor.

Detayları henüz açıklanmayan modelin ilk teaser görüntüsünü de yayınlandı. Yayınlanan görselde aracın ön far takımı ve genel çizgileri az çok belli oluyor.

Geniş kaput, coupe tarzı tavan çizgisi, kapanabilir kapı kolları ve aerodinamik yapısı ile dikkat çeken aracın aerodinamik katsayısı 0.24 olarak açıklandı.Bu da yeni modeli sınıfının en güçlü aerodinamik katsayısına sahip modellerinden birisi yapıyor.

Yeni model büyük olasılıkla 127 hp gücünde olacak ve 0-100 km/s hıza 10 saniyede ulaşabilecek. Menzil mesafesi ise 250 km/s.

En yakın rakiplerinden Nissan Leaf, 0-100 km/s hıza 8 saniyede çıkabiliyor. Hyundai Kona Electric' in menzil mesafesi ise 450 km. Bu nedenle Geely' nin yeni modelinde teknik özellikler oldukça iyi olacaktır.