Honda' nın Yeni Elektrikli Minisi Urban Geliyor

Mart ayında yeni model ile tanışabiliriz.
13-01-2019 20:45 - 17842 Okundu

2017 yılında tanılan ve retro tasarımı ile herkesin ilgisini çeken Urban EV, Honda' nın elektrikli bir konseptiydi. İkinci nesil Civic'ten ilham alınarak tasarlanan konseptin, üretime gireceği biliniyordu. Ancak bugün çıkan bir habere göre yeni elektrikli mini ile yakın zaman içinde tanışacağız. 

Mart ayında kapılarını açacak olan Cenevre Otomobil Fuarı'nda tanıtılması beklenen yeni modelin, yine konsept olacak.Ancak bu sefer üretim versiyonuna  biraz daha yakın halde otomobilseverlerin karşısına çıkacak.Üretim versiyonu için ise Frankfurt Otomobil Fuarını beklememiz gerecek.

Yeni Urban EV, Honda Jazz'tan biraz daha kısa bir model olacak.Jazz'a göre 100 mm daha kısa olarak yollara çıkacak olan model,büyük ihtimalle Avrupa'da yoğun bir ilgi ile karşılanacak.

Honda'dan yapılan açıklamaya göre yeni Urban EV' in ilk senede 5000 satması bekleniyor. Yeni model, Skoda Citigo, Volkswagen e-Up! ve Citroën C1'in elektrikli versiyonları ile rekabet edecek.Daha sonra ise Opel Corsa' nın ve Peugeot 208' in elektrikli versiyonları ile sıkı bir yarışa girecek.

Bu modelin dışında HRV, Jazz ve CRV' nin elektrikli versiyonları ile tanışacağız.