Hyundai MOBIS Konsepti Tanıtıldı

Hyundai' nin yeni konsepti MOBIS, CES otomobil fuarında tanıtıldı.
10-01-2019 09:29 - 15526 Okundu

Otomotiv markaların son yıllarda elektirkli araçlar ve otonom araçlar üzerindeki çalışmalarını arttırmış durumda.  Otonom sürüş söz konusu olunca ister istemez güvenlik sistemleri konusunda da gelişimler söz konusu oluyor.

Hyundai de yeni MOBIS konsepti üzerinden yeni güvenlik sistemlerini tanıttı. "İletişimli Işıklandırma" teknolojisi ile dikkat çeken bu konsept, otonom sürüş teknolojisine sahip. Futuristik coupe olarak dikkat çeken konsept, üzerinde yer alan göstergeler ve ışıklar yoluyla yayalar ile iletişim kurabilecek.

Ön bölümdeki kırmızı uyarı sembolleri ile yayaları yoldan geçip geçmeme konusunda uyaran konsept, yürüyüş simgesi ile yayanın geçmesini söylüyor.

Hyundai' den yapılan açıklama göre, yeni konsept, 137 metreden yayaları tespit edebiliyor. Aracın üzerindeki göstergeler sayesinde yayaların araca nereye gideceğine dair bilgiler de verilecek.Tüm bunlar LED göstergeler ile yapılacak.Hatta yeni konsept, harekete geçmeden önce geri sayım yaparak yayaları uyarabilecek.Büyük ihtimalle bu teknolojiyi  Hyundai' nin yeni modellerinde görmeye başlayacağız.

Yeni konsept yayalara, otonom bir araç olduğunu göstermek için led göstergeler kullanıyor.