İstanbul Havalimanı'ndan Araç Nasıl Kiralanır?

Araç kiralama, özellikle konforlu bir seyahat yapmak isteyenler için ideal alternatiflerden biri.

Araç kiralama şirketlerinde ihtiyaca yönelik olarak birbirinden farklı araç çeşidi bulunuyor. Özellikle havalimanlarında bulunan araç kiralama olanağı, seyahat eden yolculara büyük avantaj sağlıyor.  Türkiye’nin en güzel ve görülmeye değer şehirlerinden biri olan İstanbul’u baştan sona gezmek için İstanbul araç kiralama seçeneğini değerlendirerek hızlı ve keyifli bir seyahatin tadını çıkarabilirsiniz.

 

1- Araç Kiralama Firmasını Seçin


İstanbul Havalimanı’nda birbirinden farklı araba kiralama şirketleri bulunuyor. İnternet üzerinden havalimanında yer alan araç kiralama şirketlerini seçebilir, araç ve fiyat seçeneklerini inceleyip karşılaştırabilirsiniz. Bu şirketler arasından istekleriniz doğrultusunda bütçenize ve kendinize en uygun olan araç kiralama firmasını seçin.


2- Rezervasyon


Havalimanına geldiğinizde ekstra bir zaman kaybı yaşamak istemiyorsanız önceden firmalardan araç rezervasyonu yaptırın. Araç kiralama firmalarını arayarak veya internet üzerinden kolayca rezervasyon yapabilirsiniz.

 

Rezervasyon sırasında kiralayacağınız aracın teslim alacağınız ve teslim edeceğiniz tarih ve saatlerini dikkatli bir şekilde belirtmeyi unutmayın. Dilerseniz rezervasyonsuz bir şekilde de kiralama yapma imkânınız bulunuyor fakat İstanbul araba kiralama şirketlerindeki araçlara çok fazla talep olduğu için önceden rezervasyon yaptırmanız öneriliyor.

 

3- Kimlik ve Sürücü Belgenizi Hazırlayın

 

Kira sözleşmesi için nüfus cüzdanınız veya pasaportunuz yanınızda olmalıdır. Ayrıca aracı kiralayan kişiden geçerli bir sürücü belgesi de isteniyor. Bu nedenle ehliyetinizi de hazır etmeniz gerekiyor. Belgelerin eksik olması durumunda internetten aracınızı rezerve dahi ettirseniz aracınızı teslim almanız mümkün olmaz.

 

4- Sözleşme

 

Araç kiralama firmasının size sunduğu sözleşmedeki prosedürleri mutlaka dikkatlice okuyup anladıktan sonra sözleşmeyi imzalamalısınız. Eğer sözleşmede size uygun olmayan bir madde bulunuyor ise bunu en baştan araç kiralama şirketindeki yetkili ile konuşmalısınız.

 

5- Araç Teslimi

 

Gerekli anlaşmalar ve sözleşme yapıldıktan sonra aracı teslim alabilirsiniz. Aracı teslim alırken her tarafını dikkatli bir şekilde inceleyip daha önceden olan bir hasar olup olmadığını kontrol etmeyi unutmayın. Eğer önceden var olan bir hasar ile karşılaşırsanız bunu araç kiralama firmasına haber verip sizin sorumluluğunuzda olmadığını bildirmelisiniz.