Kia Niro EV Özellikleri Açıklandı

Yeni konsept, Amerika’ da tanıtıldı.
09-01-2018 11:43 - 16181 Okundu

Niro EV konsepti, şirketin "elektrifikasyon yolculuğu" nda bir sonraki adımını atacak şekilde tasarlandı.Güney Kore'deki tasarım stüdyosu tarafından şekillenen yeni konsept, üretim modeline göre biraz daha şık görünüme sahip.

Stil değişiklikleri oldukça belirgin denilebilir.En büyük değişikliklerden biri motor soğutması için artık  gerekli olan ızgaranın kaldırılması.Tasarımcılar aynı zamanda yeni farlar, daha sportif bir ön tampon ve "temiz ve keskin" çizgiler kullanmışlar.

İç mekanda "saf, minimalist ve dijital görünüm" olduğu için, şık bir tasarım ile karşılaşıyoruz.Yeni direksiyon sistemi ile geliştirilen konsept, direksiyon simidi üzerinden birçok sistemin kontrolünü sağlıyor.

Yüz tanıma ve ses tanıma teknolojisini kullanarak geliştirilen bilgi-eğlence sistemi de kendine hayran bırakıyor.Sistem sürücüyü tanıdığında aracın ayarlarını otomatik olarak hazır hale getiriyor.

Performans cephesinde 383 km menzile sahip olan bir elektrikli motor bulunuyor. 201 hp gücündeki motor tamamen elektrikli.

Kia, 2025 yılına kadar 16 yeni elektrikli araç çıkarmayı planlıyor.