McLaren Yeni SUV İçin BMW Platformunu Düşünüyor

McLaren'in crossover'ı muhtemelen hibrit olacak, ancak tamamen elektrikli bir versiyon da ihtimaller arasında.
24-06-2024 03:00 - 192 Okundu

McLaren CEO'su Michael Leiters kısa bir süre önce markanın Ferrari Purosangue'ye rakip olmayı hedefleyen bir "Paylaşılan Performans" aracı üzerinde çalıştıklarını doğruladı. 

Scott, McLaren'in SUV için hala "çok çeşitli seçenekleri araştırdığını" açıklayarak, tasarımı ve temelleri konusunda nihai bir karar verilmediğini belirtti. Bununla birlikte, yeni modelin potansiyel olarak iki veya dört kapılı bir gövde stiline sahip olabileceğini söyledi.Böylece şimdiye kadarki en pratik McLaren modelinin üretilmesi hedefleniyor.

İngiliz şirket süper otomobiller üretmek için gerekli tüm araçlara sahip: karbon fiber gövdeler, şirket içinde geliştirilen V6 ve V8 güç aktarma organları, kapsamlı elektrifikasyon deneyimi ve zengin bir motor sporları mirası. Bu varlıklar potansiyel olarak farklı araç segmentlerinde kullanılabilecek olsa da, yeni bir mimari oluşturmak en az 1 milyar £ (1,3 milyar $) gibi önemli bir yatırım gerektirecek ve düşük hacimli bir otomobil üreticisi için önemli bir risk oluşturacaktır.

Bu bağlamda, McLaren şu anda başka bir OEM'den SUV uyumlu bir platform tedarik etmek için çeşitli seçenekleri araştırıyor ve potansiyel olarak hibrit veya tamamen elektrikli güç aktarma organlarının benimsenmesini sağlıyor. Hibrit konfigürasyonlar için araç, Artura'da görülen düzeneğe benzer şekilde McLaren'in tescilli V6 veya V8 motorlarından birini çekirdeğinde barındırabilir.