Nissan IMS Konsept Özellikleri Açıklandı

Nissan’ ın yeni elektrikli suv konsepti, Detroit’te örtüsünü kaldırdı.
15-01-2019 13:26 - 21784 Okundu

Nissan önümüzdeki yıllarda yeni bir spor suv üretmeyi planlayan Nissan, bu planı için yeni bir suv konsepti tanıttı. IMs adı verilen konsept, 4 kapılı sedan yapısında.Ancak yerden yüksek bir konsept.

Ön ve arka bölümde elektrikli motorlara sahip olan yeni konsept, 485 hp güç ve 800 nm tork üretebiliyor. Konseptte kullanılan elektrikli motorların 115 kwh olduğu da açıklandı. 115 kwh’ lik batarya 612 km menzile kadar tek şarjla gidebiliyor. Ayrıca otonom sürüş teknolojisi de bulunduğundan dolayı sürücünün aracı kontrol etmesine de gerek kalmıyor.

Tasarım olarak farklı çizgilere sahip olan konsept, keskin hatları, düz gövde çizgileri ve sportif haavası ile dikkat çekiyor. Elektrikli olduğundan dolayı ön bölümde ızgaraya sahip olmayan konsept, arka bölümde uzun bir LED ışık şeridi ile tasarlanmış.

Kabinde de yine füturistik bir tasarım bizleri karşılıyor. koyu renkli döşemeler, altın rengi detaylar, 3 sıralı koltuk düzeni, kokpitte dijital ekranlar ve otonom sürüş tercih edildiğinde içeri doğru katlanan direksiyon simidi ilk dikkat çeken detaylar arasında yer alıyor.