Nissan Navara Dark Sky Özelllikleri Açıklandı

Nissan, Navara modeli üzerinden geliştirdiği yeni konsepti Dark Sky' ı tanıttı.
22-09-2018 10:49 - 19677 Okundu

Nissan' ın son yıllarda benimsediği Intelligent Mobility teknoloji dilinin son ürünü olan Navara Dark Sky örtüsünü kaldırdı. Güvenli ve konforlu sürüşü PROPILOT teknolojisi ile destekleyen Nissan, yeni modellerinde de bu teknolojiyi kullanmaya hazırlanıyor.

Gelelim yeni konseptin en önemli özelliklerine.Pickup' ın römorkuna dünyanın en güçlü teleskopu PlaneWave'i yerleştiren Nissan, Nissan Intelligent Mobility teknolojileri ile  teleskobun ideal gözlem ortamı için en uzak noktalara güvenle ulaşmasına imkan tanıyor.

Tasarımını uzaydan alan bu konsept, dış gövdesi Nebula desenleri ile süslüyor.Kabinde ise turuncu tonları kullanılmış.Koltuklarda yansıtıcı görevi gören turuncu tüpler yerleştiren Nissan, böylece iç mekandaki görüşü arttırıyor.Hem de gökbilimcilerin gece görüşünü bozacak beyaz ışıklara olan ihtiyacı ortadan kaldırıyor.

5400 mm uzunluğundaki konsept, römorku ile birlikte 9680 mm uzunluğa erişiyor.Aracın kaputunun altında 2.3 litrelik ünite bulunuyor.Bu ünite, 190 hp güç ve 450 nm tork üretebiliyor.

Konseptin diğer özellikleri arasında akıllı hız sabitleme sistemi, direksiyon asistanı, akıllı çevre görüş sistemi, kör nokta uyarı sistemi, Akıllı Çeki Demiri Hizalama Yardımcısı ve Nissan LEAF’ten alınan mobil batarya kiti  yer alıyor.