Peugeot e-Legend- 504 Coupe Görselleri ve Özellikleri Açıklandı

Peugeot, yeni konseptinin örtüsünü kaldırdı.
03-10-2018 14:06 - 19868 Okundu

Peugeot, her zaman tasarımları ile ünlü bir marka olmayı başardı. Son konsepti ile de bunu birkez daha kanıtladı.1960' lı yıllarda ortaya konulan 504 Coupe modelinin tasarımından yola çıkarak, yeni konseptini şekillendiren Peugeot, bu konseptine Peugeot e-Legend adını verdi.

Elektrikli ve otonom sürüş teknolojileri ile donatılan bu konsept, diğer Peugeot modellerinde görmediğimiz bir ızgara tasarımına sahip.Çift parçalı ön farlar ve ve köşeli ön bölüm, aracı karizmatik bir hale getirmiş. Ayrıca elektrikli motor ile geldiği için aracın kendini soğutmaya ihtiyacı kalmıyor.

19 inçlik üzerinde geliştirilen Peugeot e-Legend,  aerodinamikliği arttırmak için hava kanallarına ayrı bir önem vermiş.Yeni konsept, kişiselleştirilebilir selamlama mesajları ve şarj seviyesinin yansıtıldığı bir ekran görevi  gören bir de arka bölüme sahip.

600 beygir üreten 100 kwh' lik batarya ile gelen konsept, 25 dakikada 500 km menzil mesafesi sunan bir şarj sistemine sahip. Araç 0-100 km/s hıza 4 saniyeden daha kısa sürede ulaşıyor ve maksimum 220 km/s hız yapabiliyor.