Peugeot ve Fiat'tan Elektrikli Otomobil Gelebilir

İki büyük şirket, elektrikli bir otomobil için dirsek temasına başladı.
01-04-2019 08:51 - 22062 Okundu

PSA Grup ve Fiat Chrysler Automobiles' ten büyük bir ortaklık anlaşması duyabiliriz.İçten yanmalı otomobiller yerine elektrikli otomobiller konusunda ortaklık yapabileceği belirtilen iki şirket, konu hakkında henüz resmi bir açıklama yapmadı.

Geçtiğimiz aylarda da iki şirketin birleşeceği söyleniyordu.Ancak bu sefer durum biraz daha farklı. Ortak bir platform üreterek, maliyetleri düşürmek isteyen iki şirket, bu doğrultu da ortaklık anlaşması imzalayabilir. Böylece yatırım maliyetleri de düşürülmüş olacak.

PSA'dan yapılan açıklamalarda genişleme fırsatını değerlendirmek istedikleri belirtiliyordu.FCA ise birleşme teklifini reddetti olarak haberler çıkmıştı. Bu nedenle iki şirketin henüz resmi bir ortaklık anlaşması bulunmuyor.

Elektrikli otomobillerin önümüzdeki yıllarda artacağı düşünülürse, iki markanın anlaşması çok da imkansız bir olay değil. 2040 yılına kadar 60 milyon elektrikli aracın satılabileceği söyleniyor.Bu nedenle böyle büyük bir pastadan iki marka da pay almak isteyecektir.