Renault'dan Yeni Bir Elektrikli Araç Geliyor

Nissan Leaf ile rekabet edecek olan modelin gelişi 2022 yılını bulacak.
01-04-2019 09:02 - 18114 Okundu

Renault, yeni bir elektrikli araç için çalışmalara başladı.Nissan Leaf boyutlarında yeni bir elektrikli araç üretmek isteyen Fransız marka, bu aracın şehir hayatına uygun olmasını istiyor.

2022 yılına kadar 8 yeni elektrikli model çıkartacağını açıklayan Fransa, bu doğrultuda yeni modellerini yakın zaman içinde tanıtmaya başlayacaktır. B segmentine yönelik yatırımlarının daha fazla olduğunu belirten Fransız yetkililer, bu segmentte güçlü olduklarının da altını çizdi. Avrupa'da en çok satan modellerin de B segmentine yer aldığını söyleyen yetkili, yeni çıkaracakları modellerin tanıtım zamanlarının doğru zamanda yapılması için çalışmalarının da devam ettiğini belirtti.

Leaf' in yeni rakibinin 2022'de gelmesine ise kesin gözle bakılıyor. 2022 yılına kadar batarya maliyetlerinin daha da düşeceğini düşünen Renault, böylece yeni modelinin fiyatını da uygun tutmuş olacak.

Adı henüz belli olmayan yeni elektrikli model, muhtemelen çok farklı bir tasarıma sahip olmayacaktır. Ancak farlarda ve ön fasyada aracın elektrikli bir model olduğuna dair tasarım unsurları yer alacaktır.