Skoda Vision RS Görselleri Yayınlandı

Skoda, Paris Otomobil Fuarı’na özel bir konsept hazırlıyor.
31-08-2018 09:52 - 22851 Okundu

Ekim ayında kapılarını açacak olan Paris Otomobil Fuarı’nda yeni modeller ile tanışacağız.Bu modellerden birisi de Skoda’ nın Kodiaq modeli için hazırladığı RS versiyonu.

Ancak Skoda, sadece bu model ile fuara katılmayacak.Bugün bir sürpriz yaparak, yeni bir konsept tanıtacağını açıklayan Skoda, ilk görselleri de yayınladı.

Yeni nesil Skoda modellerinde göreceğimiz tasarımların öncüsü olan bu konsept, açıkcası bize gayet şık geldi.Hatta Skoda, bu konsepti, önümüzdeki yıllarda üretime bile sokabilir.

4356 mm uzunluğunda, 1810 mm genişliğinde ve 1431 mm yüksekliğinde olan konseptin aks mesafesi ise 2560 mm.Yayınlanan görsellerde konseptin karbon fiber malzemeye fazla sahip olduğu görülüyor.ayrıca tavandaki spoyler de dikkat çekiyor.Her zamanki gibi büyük jantlar da kullanılmaya devam ediliyor.

Henüz hangi modelin yerine geleceği resmi olarak açıklanmadı.Ancak bizim tahminizim Rapid modeli yerine geleceği.Çünkü geçtiğimiz aylarda Skoda, Rapid modelinin büyümesi gerektiğini ve Golf’ e rakip olmasını istediklerini açılamıştı.Bu nedenle bu konsept, Rapid’ in bir önizlemesi olabilir.

Eğer Skoda bu konsepti üretme kararı alırsa, RS ailesinde 3. üye ile tanışmış olacağız.

Bu arada konseptte egzoz çıkışı olmadığını görüyoruz.Bu nedenle yeni Rapid elektrikli motor ile gelebilir.