VW, İçten Yanmalı Motorlara Elveda Diyor

İçten yanmalı motorların sonu geliyor.
06-12-2018 12:25 - 21784 Okundu

Alman firma, elektrikli araçlara olan yatırımlarını arttırmaya devam ediyor. Bu nedenle de içten yanmalı motorların üretilmesinin durdurulması gündemde.  Bloomberg'te çıkan habere göre, yeni nesil VW araçlarında artık içten yanmalı motorlar görmeyeceğiz.Bu nedenle önümüzdeki 5-10 sene içindeki üretilen VW modelleri son içten yanmalı motora sahip modeller olacak.

Yakın zaman içinde ID konseptinin üretim versiyonunu tanıtacak olan VW, bu modeli ID Neo olarak isimlendiriyor. Hatchback kasa ile yollara çıkacak olan model, 2020' e doğru üretime girecek.

Kısım kısım elektrikli araçlara geçiş yapacak olan marka, 2030' lu yıllara doğru elektrikli araçlara geçişini tamamlamış olacak.Bu nedenle içten yanmalı motorların 2030' lu yıllara kadar üretileceğine kesin diyebiliriz.Dizel ünitelerin de satışı devam edecek.

İçten yanmalı motorları kademeli olarak azaltarak minimuma çekmeyi hedeflediklerini söyleyen Jost, “İş arkadaşlarımız, karbondioksit salınımı yapan son platformlar üzerinde çalışıyor” ifadesinde bulundu.