Yeni Nissan Leaf E-Plus Örtüsünü Kaldırdı

Nissan' ın yeni Leaf versiyonu e-plus CES fuarında otomobilseverlerin beğenisine sunuldu.
12-01-2019 15:31 - 22982 Okundu

Japon marka Nissan, Amerika'da düzenlenen CES'te Leaf modelinin yeni bir versiyonunu tanıttı. 458 km menzil mesafesi sunan model, insan*makine arayüzü sayesinde araçlar ve insanlar arasında bağlantı kurabiliyor.

2010 yılında tanıtılan ve tanıtıldığı günden bu yana 380 bin adet satan Leaf, dünyanın en çok satan elektrikli aracı olarak dikkat çekiyor. Bu modelini şimdi daha güçlü ve daha uzun bir menzil mesafesine sahip bir hale getiren Japon marka, %40' lık bir performans artışı yaşadı.

160 kw hüç ve 340 nm tork üretebilen araç,  80 km/s hızdan 120 km/s hıza selefine göre %13 daha hızlı ulaşıyor.Bu artış ile güvenli bir şekilde sollama, virajları daha hızlı ve sorunsuz bir şekilde dönme, hızlı akan trafiğin içine kolayca girme gibi avantajlar sağlıyor.

Telefon uygulaması sayesinde aracın şarj durumu, en yakın şarj istasyonu, aracı önceden ısıtma-soğutma gibi işlemler telefon üzerinden yapılabiliyor.

8 inçlik bilgi-eğlence ekranı ile akıllı telefonda yapılabilen işlemler buradan da yapılabiliyor. Güncellemeler kablosuz internet ile alınabiliyor.