2020 Mercedes-AMG GT R Roadster Testlere Başladı

Mercedes’ in yeni performans modeli ilk kez görüntülendi.
17-08-2018 10:08 - 16782 Okundu

Mercedes’ in AMG ekibi tarafından geliştirilen AMG GT, şuan GT C Coupe, GT S Coupe ve GT R Coupe modelleri ile satışta bulunuyor.Fakat Mercedes, bu modelindeki yelpazeyi biraz daha genişletmek istiyor. Bu nedenle de GT R Roadster modelinin de testlerine başladı.

GT R Coupe ile benzer bir tasarıma sahip olan Mercedes-AMG GT R Roadster, açılabilir tavanı ve sabit kanadı ile dikkat çekiyor.AMG modellerinin tüm detaylarına sahip olan Mercedes-AMG GT R Roadster, büyük tekerlekleri ve agresif tasarımı ile kendine hayran bırakan bir model olacak gibi duruyor.

Kaputunun altında 4.0 litrelik V8 ünite ile gelmesini beklediğimiz Mercedes-AMG GT R Roadster, şuan için 593 hp güç ve 700 nm tork üretebiliyor. Aracın 0-100 km/s hıza 3,6 saniyede ulaşacağını da şimdiden söyleyebiliriz.

Platform olarak da büyük bir değişikliğin beklenmediği model, Porsche 911 modeli ile doğrudan rekabet edecek. GT ismi ile farklı versiyonlar üretmeye devam etmesini beklediğimiz Mercede, böylelikle spor araç isteyen kişilere daha fazla ulaşabilecek.