Dünya Otomotiv Konferansı İstanbul’da yapılacak
Türkiye’de Dünya Otomotiv Konferansı, 5-6 Kasım 2014 tarihlerinde 5* Elite World Istanbul Hotel’de gerçekleşecek.Londra yerleşik Worldwide Partnerships firması tarafından düzenlenecek olan konferansta, Türkiye ve bölgenin otomotiv sektöründeki geleceğine stratejik açıdan yaklaşılacak.
Türkiye ve bölgeden önemli temsilcilerin katılımı ile 5-6 Kasım tarihlerinde İstanbul’da gerçekleşecek olan Türkiye’de Dünya Otomotiv Konferansı, otomotiv sektöründeki üretim, ihracat, teknoloji konuları dahil olmak üzere stratejik konular üzerine yoğunlaşacak. Konferansın ana başlıkları; üretici firmaların 2015 ve ilerisinden beklentileri/gelecek stratejileri, araç lojistiği ve tedarik zinciri, araçlarda gelişen Connectivity ve Big Data (Bağlı Araçlar ve Büyük veri) teknolojileri, Türkiye’nin kendi marka elektrikli aracını üretme yolunda atılan somut adımlar ve projenin hayata geçmesi.
Otomotivde yerel ve global trendler
Konferansta Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası’nı temsilen yer alacak Hande Islak, sektöre ekonomi ve finans tarafından yorumlarını katacak. Sonrasında Toyota Türkiye CEO’su ve Genel Müdürü Orhan Özen, 2014 yılı yorumlarını ve 2015 için üretim ve ihracat konularında beklentilerini paylaşacak. KPMG Türkiye otomotiv sektör yöneticisi Ergün Kış da, sektörün yerel ve global trendleri üzerine konuşacak.
Rusya ile gelişen ilişkiler ve bunun otomotiv sektöründe etkileri göz önünde bulundurularak Rusya’dan aralarında Volvo, Peugeot, Volkswagen gibi markaların da bulunduğu 12 farklı OEM tesisleri olan bölgelerden yöneticiler programa katılacak.
Kaluga ve Ulyanovsk bölgelerinin gelecek olan bu yöneticiler hem Rusya’ya yatırım ve ihracat fırsatlarından hem de firmaların bu fırsatları değerlendirebilmesi için analiz edebilmeleri konusunda bilgi sağlayacaklar.
Ayrıca -STAN, -JAN ülkeleri ve Rusya’ya (Ukrayna, Azerbaycan, Kırgızistan, Türkmenistan, Özbekistan, Tacikistan) ihracat ve yatırım fırsatları üzerine 2014 Eylül’de tamamlanan bir çalışma ile Frost & Sullivan araştırma ekibi Anna Özdelen ve Mobarak Moosa sunum yapacak. Bu sunum ayrıca bu bölgelerdeki mevcut trendleri, pazar zorluklarını, hafif binek araç satışlarındaki potansiyeli ve diğer segmentlerle ilgili analizleri, ayrıca Rusya pazarının dinamiklerini ve telematikleri ele alacak.
Elektrikli araçlar
İkinci gün ise MÜSİAD Otomotiv Kurulu Başkanı Cengiz Arslan başta olmak üzere Mehmet Buldurgan (Temsa eski CEO’su) ve ilave konuşmacılar ile %100 Türk marka araç üretilmesi ve bu aracın elektrikli araç olması konularında atılan adımlar, üzerine çalışılan projeler ve yapılacaklar tartışılacak.
Microsoft İngiltere Otomotiv Sektör yöneticisi Ian Webber, Türkiye’nin henüz ulaşılamamış pazar potansiyeline satış için teknolojiyi daha iyi kullanarak ulaşma yolları üzerine hazırladığı çalışmalarını anlatacak. Panasonic’in Amerika’da Strateji ve İnovasyon Direktörü olan Hakan Köstepen ve Mirror Link projesinin sahibi Car Connectivity Consortium yöneticisi Antti Aumo, Connectivity & Big Data konuları üzerine yoğunlaşacak.
Türkiye’de Dünya Otomotiv Konferansı hem Türkiye’den hem de uluslararası anlamda üst düzey sektör temsilcilerini bir araya getirecek bir program olacak.